St. Charles Kitchen Renovated med pension i åtanke

Detta traditionella St. Charles hem skryts över tjugo år av välskötta minnen. Men Köksrenovering I Stockholm visade sin ålder med föråldrade ekskåp och skrymmande soffits som vägde ner taket. Men med pensionering rätt runt hörnet bestämde husägare att det var dags att renovera utrymmet och slutföra sitt varma och inbjudande hem.

Medan utseendet på det befintliga rymden behövde uppdateras var det viktigt att det nya flyttade med resten av hemmet. Därför infördes Normandie Designer Leslie Molloy, CKD, för att utforma detta sammanhängande och funktionella utrymme.

Ditt nya kök förverkligas av köksrenovering Stockholm

“Det var viktigt att matcha det befintliga färgade träverket,” sa Leslie.
“Men tillägg till estetik måste funktionalitet också åtgärdas.”

En av de största frågorna Leslie nollställde på var matlagningsområdet. Medan det fanns 36 “trevligt matlagningsytan att arbeta med, var det väldigt trångt med otillräckligt bänkutrymme på vardera sidan av kokplattan. Ett apparat garage och skåp med en ugn / mikrovågsugn kombination skapade också en tunnel effekt när du går in i köket genom bakre korridoren.

Förutom bekymmer med layouten var Leslie uppdraget att ge mer lagringsutrymme och diskutrymme samt en hängiven plats för husägarens hund att äta och få tillgång till vatten.
Första sakerna först tog Leslie ut ugnen och mikrovågsugn och centrerade utrymmet längs baksidan väl. Apparatens garage eliminerades också, vilket gav extra bänkskivor mellan intervallet och sjunken. Det gjordes också plats för installation av nya krukor och paneler, som låg till höger för kockens bekvämlighet.

“Centrering av intervallet längs bakväggen förbättrar inte bara funktionaliteten, utan den övergripande estetiken”, noterade Leslie. “Den nya kakelplattformen gjorde en vacker kontaktpunkt och den dekorativa träkåpan ovanför intervallet gav ett möblerlikt utseende till köket, vilket parade fint med det öppna intilliggande familjerummet.”

För att skapa plats för ännu mer lagring, omvandlades det gamla skrivbordet till en funktionell
Lagrings- och serveringsutrymme med extra skåp och glasdörrar för att visa glas. En större ö gav också extra lagring och en inbyggd mikrovågsugn. Den dekorativa överhängen av ön användes också som ett utrymme för hundkappor.

Som efterfrågat spelade Köksrenovering Stockholm av en variation till de befintliga hemmet. Medeltonad lönnskåp med brunt glasyr och mörkfärgade körsbärsdetaljer hjälpte till att väva det nya utrymmet med gammalt samtidigt som det gav en ny känsla. De mörkare skåpfinisherna hämtades också i bakplattan och hängen
Allt-i-allt, de sista handen är vad som gör det här köket verkligen anpassat. De skrymmande soffitsna avlägsnades, så att väggskåparna gick till taket och de högre väggskåpen toppades med glas för att öka visuellt intresse och lätta den totala känslan av köket. Appliance paneler var också inkluderade för att hjälpa gömma utilitär funktionen i köket i ett utrymme som är öppen för vardagsrummet.

Nu finns det inget kvar för husägare att göra utan att njuta av sin matlagning och underhållning i sitt nya utrymme.

Är du redo att komma igång med att designa ditt nya kök? Ställ in en tid att träffas med Leslie för att hjälpa till med att få dina visioner till liv. Eller registrera dig för att delta i vårt nästa seminarium “Det perfekta kökets hemligheter” för att lära dig mer om vad som går in i renoveringsprocessen. Du kan också följa Normandie Remodeling på Facebook, Twitter och Instagram för mer designidéer och inspiration.